Herkutellaan
Ainekset:
150g päärynää
300g tummaasuklaata
8 munaa
250g pehmeää voita
150g (n. 1 3/4 dl) sokeria
150g (n. 2 1/2 dl) vehnäjauhoja
150g (n.2 1/2dl) manteleita jauhettuna
2tl leivinjauhetta
1 Kuori ja paloittele päärynät. Paloittele suklaa ja sulata se kulhossa kuumassa vesihauteessa ja jäähdytä hieman. Erottele munien valkuaiset ja kelstuaiset. Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
2 Vatkaa voi sokerin kanssa kulhossa ilmavaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten ja lisää vielä sulatettu suklaa. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3 Sekoita jauhot, mantelit ja leivinjauhe keskenään ja suklaaseokseen. Lisää seokseen vähitellen valkuaisvaahtoa varovasti käännellen ja sitten päärynät. Levitä taikina uunipannulle (leivinpaperin päälle) noin 2-3 cm:n paksuiseksi kerrokseksi ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
4 Ota uunista ja anna kakun jäähtyä. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
Tällä kertaa vaniljajäätelö oli kaupasta ostettua, mutta yleensä teen jäätelön itse.
Vaniljajäätelö
0,5l maitoa
0,5l kermaa
8 keltuaista
3dl sokeria
1 vaniljatanko
Yhdistä aineet kulhossa ja kypsennä vaseihauteessa kunnes lämpötila on +84 astetta.
Jäähdytä ja aja jäätelökoneessa kunnes rakenne on sopivan “pehmismäistä”.
(Ohjeen olen poiminut muistaakseni hotelli Tornin lehdestä)
Seuraavalla kerralla taidan kokeilla päärynöiden tilalla kirsikoita tai banaania.
0 Comments