Vappumunkit

Vappuun kuuluuu munkit ja itselleni on muodostonut luottoreseptiksi Pirkasta löytämäni munkkiohje. Ohjeen teen kaksikertaisena ja munkit paistan Sunnuntain munkkirasvalla.

Munkkirinkelit

2 1/2 dl maitoa (täysmaito)
25g hiivaa
1dl sokeria
ripaus suolaa
1 1/2 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
7 dl vehnäjauhoja
100g leivontamargariinia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Sekoita joukkoon jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaan loput jauhot. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa taikina pöydällä ja muotoile tanko. Jaa taikina pieniksi paloiksi ja pyöritä pulliksi, kohota liinan alla puoli tuntia. Kuumenna öljy 180 asteiseksi. Tee pulliin reikä keskelle ja kypsennä 2 tai 3 kerrallaan, paistoaika on 1-2 minuuttia.  

Tänä vuonna lapset toivoi munkkien koristelua. Teimme koristeet valkosuklaalla, maitosuklaalla ja mansikkatomussokerilla. 

Viime lauantaiselta Ikean reissulta ostimme kioskin joka toimi tällä kertaa vappukitsana. 

Eilen illalla lapset ja heidän serkut suunnitteli tekevänsä kioskista karkkipäivän herkkukitskan. Äiti kuulema tekee popcornit ja jätskiannokset..